Kuehn NO25

Een veel gebruikte decoder voor zowel N- als H0-locs is de N025. De decoder werkt met het NMRA-DCC-Standard protocol en functioneert met alle gangbare DCC centrales zoals van de firma's Lenz, Roco, Zimo, Uhlenbrock (Intellibox), Fleischmann (TwinCenter) en Digitrax. Eveneens werkt de decoder met het Motorola formaat en is dus ook geschikt voor de centrales van Märklin (zoals Zentrale 6021).

Door het toepassen van moderne onderdelen is de aan twee kanten van onderdelen voorziene print slechts 3,3 mm hoog. De afmetigen van de decoder zijn 11,4 x 8,8 x 3,3 mm.

De toegepaste lastregeling houdt de snelheid van de loc onafhankelijk van zijn belasting constant. Door het toepassen van een 16kHz motorsignaal krijgt de loc een zeer mooi rijgedrag. Er is voor oudere locs ook een lagere aanstuurfrequentie mogelijk.

In het DCC formaat zijn er 127 standaard en 10239 lange adressen mogelijk. Tevens is er een optie voor een duo tractie adres. Het motorola formaat laat 254 adressen toe.

De decoder kan ingesteld worden op 14, 28 of 128 rijtrappen. De snelheidscurve is door het instellen van de laagste en hoogste snelheid snel in te stellen. Ook kan er naar eigen voorkeur een snelheidscurve met 28 trappen ingesteld worden. De hoogste snelheid is voor vooruit en achteruit afzonderlijk instelbaar.

Er zijn twee functieuitgangen die of gebruikt kunnen worden voor front en sluitverlichting of voor bijvoorbeeld front en rookgenerator. Aan ieder functieuitgang kunnen effecten toegekend worden waarvan de repeteerfrequentie instelbaar is.

M.b.v. de F4 toets is de rangeersnelheid in te schakelen en met de F3 toets kan de helderheid van de verlichting gestuurd worden.

De motoruitgang mag met 700mA belast worden, de afzonderlijke functie uitgangen met 150mA. Alle uitgangen zijn tegen overbelasting beveiligd. In geval van een kortsluiting of overbelasting wordt de decoder uitgeschakeld.

De decoder laat zich programmeren op de rails, POM.

De decoder is voorzien van een kleine buffer waardoor korte spanningsonderbrekingen het rijgedrag niet zullen beinvloeden.

 

Een uitgebreide handleiding vindt u hier.


Prijs:
€ 24,50