Led verlichting

Bij een modelspoorbaan horen natuurlijk ook verlichte gebouwen. En het ziet er veel echter uit als die verlichting niet statisch maar dynamisch is.

Soms is het ene raam donker en het andere verlicht en af en toe dooft ergens een licht en gaat er weer een ander aan. De straatverlichting ontsteekt, de perronverlichting gaat branden, de winkelramen worden verlicht en uiteindelijk gaan we slapen en zien we dat de verlichting achter de ramen dooft.

Op een eenvoudige wijze en tegen lage kosten bent u nu in staat dit allemaal zelf te realiseren.

Het systeem is opgebouwd uit maximaal 250 kleine modules waar 8 leds op aangesloten zijn.  Modules worden als bouwpakket geleverd. De module bevat een klein aantal componenten, een geprogrammeerde chip en de voorschakelweerstanden voor de leds. Het printplaatje is van hoge kwaliteit en voorzien van de componenten plaatsaanduiding. Met behulp van een kleine soldeerbout is de module in elkaar te zetten.

De modules worden met 3 aderige kabeltjes achter elkaar aangesloten. De eerste module wordt op de RS232/Com poort van uw computer  en voor de voeding op een kleine  5 Volts adapter aangesloten.

De print is geschikt voor meerdere typen aansluitconnectoren. De voorschakelweerstanden voor de leds bevinden zich op de print zodat de leds eenvoudig met de print kunnen worden verbonden.

Beschikt uw computer niet over een RS232 poort dan is het toepassen van een simpele USB naar RS232 converter voldoende. De software voor de besturing is gratis. De besturing geeft u de mogelijkheid op basis van 30 modelspoortijd momenten iedere Led in of uit te schakelen. Het programma beschikt over een herhaal mogelijkheid waarmee u een 24 uurs ritme kunt simuleren.

 

 

Bij de levering van de modules wordt een beschrijving van het systeem bijgevoegd.

Kijk voor de prijzen op de pagina componenten